fbpx

ANIMALS ESCÈNICS. Treu el teu animal escènic que portes a dins

<<En aquest taller buscarem què és el que ens mou i cercarem la pròpia font de moviment, el propi impuls, l’instint més animal. El cos com a eina d’expressió. El cos com a eina de creació. El cos com a paisatge>>

A “Animals escènics” treballarem a partir de les nostres capacitats corporals, la nostra relació amb l’espai, amb els objectes i amb els altres. Les sessions s’estructuren en una primera part dedicada a afinar el cos i la ment, despertar-los i sensibilitzar la percepció. La segona part de la sessió està dedicada a la investigació i recerca d’eines pròpies.

Més informació

Descripció

Arantza López i Vero Cendoya ens plantegen un taller inclusiu d’investigació teatral destinat a 15 artistes amb capacitats diverses que vulguin adquirir eines per construir una creació escènica com a intèrprets dins d’una companyia.

A qui va dirigit
Artistes, creadores, actrius, ballarines, titellaires, performers, narradores orals, dramaturgues, directores, i afins amb capacitats diverses

Docents
Arantza López i Vero Cendoya

Sobre les docents

Arantza López Medina (1975) és creadora escènica i ballarina. Des de 1996 ha treballat en nombrosos projectes on la dansa i la pedagogia han estat una eina bàsica d’expressió i d’inclusió social (Nats nus, Sudansa, Apropa Cultura, Liant la Troca són alguns exemples). Des del 2001 ha desenvolupat la seva faceta escènica treballant com a intèrpret i creadora amb artistes com Jordi Cortés, Constanza BrncicAlexis Fernández (Maca)… Comparteix assessorament escènic amb artistes i companyies com Colectivo LamajaraRevoluclownProstíbulo Poético, Sonia Barba o Andreu Rifé. Des de 2013 codirigeix Labuena Compañía, al costat del creador i perfomer David Franch, on ha desenvolupat gran part de la creació escènica de peces com Osos en el agua, La dona del sac i A placer. Enguany, juntament amb el fotògraf i videocreador Tristán Pérez Martín, està preparant la peça Ibèrica mentre tenen en marxa La Bugada, un taller de creació on la política feminista és portada al moviment.

Vero Cendoya (1976) combina la seva carrera com a intèrpret, coreògrafa i pintora. Ha treballat com intérpret amb Sol Picó, a Mudances dirigida per Angels Margarit, Lapsus d’Alexis EupierreCobosmika d’Olga Cobos i Peter Mika, Transit de Maria Rovira, Bubulus de Carles Sales i a la Cia Mar Gómez d’Andrés Lima. També ha sigut assistent de direcció a la companyia de Sol Picó i Senza Tempo. En l’actualitat fa d’assessora de moviment i coreògrafa en nombrosos espectacles, és actriu i co-directora a If (l’últim desig), col·labora amb la companyia liderada per Blanca Portillo habitualment i dirigeix el centre artístic La Palomera (des del 2011). Ara fa uns anys va sumar-se al projecte Juneda Incursió Social, on treballa la dansa amb artistes amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental. El 2008 crea la seva pròpia companyia de teatre-dansa on col·labora amb artistes de diferents disciplines, i actualment dirigeix La Partida, l’espectacle guanyador del Premi de la Crítica 2015 i el Premi Moritz Fira Tàrrega 2015. El 2018 crea Hunting for the unicorn amb Becky Parker i Martin Wilson, una peça de dansa sobre l’autisme, en una col·laboració amb  TIN Arts produïda per Stockton International Riverside Festival (UK) i FiraTàrrega.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dies
30 i 31 de maig de 2019

Horari
Dijous i Divendres: 16:00 – 20:00

Espai
Nau Ivanow (Barcelona)

Dirigit a
Un màxim de 15 artistes amb capacitats diverses (Aforament limitat)

Necessitats
Els que participin han d’acudir amb roba de treball, còmoda i elàstica

Docents
Arantza López i Vero Cendoya

Preu
Gratuït

Inscripcions
Omple aquest formulari inscripcions obertes fins al 25 de maig