fbpx

REALITATS INTERVINGUDES. Creació escènica sobre la realitat en espais no convencionals

La realitat és la font de la que beuen, d’alguna manera o altra, totes les persones que es dediquen a la creació. Algunes hi troben la font per generar ficció, algunes hi troben material per a cosir un documental, algunes transiten entre les dues disciplines. La realitat és aquí per tal que la mirem. Per a que deixem que ens travessi i ens condueixi. Perquè ens inspiri. 

<< La realitat és aquí per a que la intervinguem >>

Entenem allò escènic més enllà del que passa sobre un escenari, o potser veiem escenaris allà on un altre hi veu una escala, un vestíbul, un ascensor, un pati, un balcó, un carrer, un racó. Per trobar l’escenari adequat per a una història cal obrir-se i mirar el món. Passejar-lo, i deixar que ens obri les portes multi-formes que conté. 

Més informació

Descripció

En aquest taller treballarem sobre la realitat i l’espai, fent servir les eines de la dramatúrgia i la creació escènica. Ens centrarem en 2 focus: la recerca i creació d’escenes a partir de fets, històries o contextos reals, i la posada en escena d’aquestes en espais no convencionals. Buscant l’eix i l’essència de cada història, per trobar-hi allò que nosaltres volem dir, per interpretar-la i, llegint l’espai, descobrir on demana ser explicada.

A qui va dirigit
Artistes, creadores, actrius, ballarines, titellaires, performers, narradores orals, dramaturgues, directores, i afins amb capacitats diverses

Docents
Lali Álvarez Garriga i Gary Shochat

Sobre les docents

LALI ÁLVAREZ. Barcelona, 1980

Va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona, Realització d’Audiovisuals a La Mercè i Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre. Ha seguit formant-se en formació no reglada amb cursos d’escriptura a la Biennale de Venècia (Neil Laboute, Impro for writers), a l’Estruch de Sabadell, i a Fira Tàrrega (Màster en Arts de carrer. Art, pensament i societat), entre d’altres. 

Actualment és artista resident a la Nau Ivanow amb l’Agrupació HUI BASA, de la que n’és Directora Artística i amb qui fan projectes centrats en 3 línies: el documental escènic, el treball en espais no convencionals i la relació amb l’espectador. Amb HUI BASA ha estrenat “THA TZPAR” a Fira Tàrrega 2018, escrita a 4 mans amb Pau Matas i “DISSENY HUG”, una intervenció en l’espai del Museu del Disseny, pensada a 2 cervells amb Gary Shochat. 

És autora i directora de “Ragazzo” (Nau Ivanow, 2015. Guanyador dels premis de la Crítica a Millor Espectacle per a Joves i Actor Revelació, Premi Serra d’Or 2015 Millor Espectacle), i de “BARCELONA (contra la paret)” de la Cia. LAPùBLICA (Grec / FiraTàrrega / Temporada Alta 2016).

Ha desenvolupat processos de creació comunitària a Fira Tàrrega 2014 “SOM”,  Festival Itineràncies 2014 “Dejà Viu, memòries de futur”, al Festival Fes+ 2015 “TEMPS”, al Centre Cívic Can Felipa 2016 “Assemblea Catex- Felipa- Nosaltres”, a la Sala Beckett i ART I PART 2018 “Encreuament a Vanuatu”  i al TNC 2019 “MATEIX DIA, MATEIXA HORA, MATEIX LLOC”.

Com a poeta ha fet la performance de creació poètica a la carta al carrer “POEMATON” des de 2006, de la que se n’ha vist una versió de sala acompanyant la exposició sobre Sorolla del Caixa Forum a Barcelona, Girona, Palma de Mallorca, Tarragona, Lleida i Zaragoza. 

És formadora de teatre i creació escènica a partir de la realitat a diferents espais com Teatre Kaddish o Eòlia.

GARY SHOCHAT. Israelià-americà català d’adopció

Llicenciat en cinema i televisió per la Universitat de Tel Aviv, va treballar com a director artístic i guionista de diferents canals de televisió de Israel i va ser dissenyador i productor de vídeo jocs a Estats Units. També ha treballar durant més de 10 anys com a creador i dissenyador de projectes i campanyes educatives i participatives per a la Comissió Europea. 

L’any 2001 va arribar a Barcelona on es va formar com a comediant i pallasso. Va actuar amb la companyia “The Fools Militia”, dirigida per Jango Edwards i amb ell va co-produïr i co-dirigir el “Cabaret Cabrón…pero profesional”, en cartellera ininterrompuda a Barcelona entre 2007 i 2010. 

És membre fundador i actor de la companyia Kamchàtka amb la que han creat diferents espectacles de carrer i Site Specific, destacant la trilogia sobre la migració “Kamchátka”, “Habitaculum” i “Fugit”, amb la que han recorregut més de 30 països a tot el món i han fet més de 500 bolos. 

És membre fundador del col·lectiu NCNC dedicat a projectes artístics de territori, on treballa de guionista i dissenyador d’espai sonor. 

És actor i co-creador en diferents espectacles de les companyies Fadunito i Insòlits. 

És formador sobre teatre a l’espai públic i projectes de territori a diferents institucions com FAIAR (‘Formación Artística Itinerant per a les Arts de Carrer’ de Marsella, Francia) i l’ERAM (Universitat de Girona).

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dies
Del 25 al 29 de novembre de 2019

Horari
De 16:00 a 20:00

Espai
Teatre Nacional de Catalunya. Sala Taller de pintura

Dirigit a
Un màxim de 15 artistes amb capacitats diverses (Aforament limitat)

Necessitats
Els que participin han d’acudir amb roba de treball, còmoda i elàstica

Docents
Lali Álvarez Garriga i Gary Shochat

Preu
120 €

Descomptes:
Estudiants o aturades (50%)
Promoció especial: Menors de 30 i Majors de +65 (20%)
Carnet discapacitat: BECA SIMBIÒTIC + APROPA (100%)

Inscripcions
Omple aquest formulari inscripcions obertes fins al 2o de novembre

 

 

Un taller organitzat per WE ACT en el marc del FESTIVAL SIMBIÒTIC amb el suport d’APROPA CULTURA