fbpx

UNTITLE Ref. Nº1

“Un teatre que utilitza la diferència com a pretext”

We Act Assoc. amb el suport del programa ‘Art for change’ de Obra Social la Caixa proposa pel 2019 una producció de teatre documental inclusiva i accessible.

El projecte vol utilitzar el teatre com a eina de transformació social a través d’un procés de creació col·lectiva que busca generar un canvi en l’imaginari col·lectiu pel que fa a la norma i els límits establerts.

 

Objectius

OBJECTIU GENERAL

Produir un espectacle accessible de gènere documental amb un equip artístic i tècnic format per professionals amb i sense discapacitat.

Objectius específics

  • Crear una oferta teatral accessible, inclusiva i professional, que normalitzi i visibilitzi la participació de persones amb discapacitat al teatre
  • Empoderar a actrius i tècniques amb discapacitat a través de la participació en un procés inclusiu de producció teatral
  • Desenvolupar nous llenguatges escènics integrant les mesures d’accessibilitat comunicativa com un element artístic més dins l’obra
  • Generar nous públics al facilitar l’accés del col·lectiu de persones amb discapacitat al circuït teatral
L'espectacle

La metodologia es basarà en el treball col·lectiu i en el desenvolupament de les capacitats creatives de totes les participants en un aprenentatge comú.

La dramatúrgia de l’obra esdevindrà a partir de les idees, interessos i experiències que les actrius participants treballin en diferents dinàmiques artístiques guiades per les directores durant els assajos.

El gènere de teatre documental proporcionarà la llibertat creativa necessària per desenvolupar una dramatúrgia que anirà mutant al llarg de tot el procés de creació i de la qual les mateixes actrius de l’obra n’esdevindran co-autors.

Les mesures d’accessibilitat s’inclouran durant el procés creatiu de l’obra com a un element artístic més:  Interpretació en Llengua de Signes, Audiodescripció, Subtitulació i altres elements sensorials.

Tant l’equip tècnic, com l’equip artístic serà inclusiu, les llengües vehiculars seran el Català, la Llengua de Signes Catalana i el Castellà.

El procés de producció de l’espectacle, complirà els temps i els requeriments d’una producció teatral professional.

#1 FASE CÀSTING

“Untitled Ref. Nº1” comença amb tres tallers inclusius d’investigació teatral que a través de l’experiència artística busquen generar un espai de treball creatiu sense barreres que generi complicitats i sinergies.

El que un cos pot

Dia: del 26 al 30 novembre
Horari: 16:00 – 20:00
Espai: Institut del Teatre

Inscripcions obertes fins al 21 de Nov 2018

Més informació

Sinergies del tu i el jo

Dia: del 11 al 15 Març 2019
Horari: 16:00 – 20:00
Espai: Nau Ivanow

Inscripcions obertes fins al 4 de Març 2019

Més informació

Animals Escènics

Dia:  30 i 31 de maig
Horari:
Dj – Dv 16:00 – 20:00
Espai: Nau Ivanow
Docents: Arantza López i Vero Cendoya

Inscripcions obertes fins al 25 de maig 2019

Més informació.