fbpx

Teatre Nacional de Catalunya

Mare de sucre. Clàudia Cedó

 

Funcions accessible: divendres 14, 21 (amb col·loqui accessible post funció) i 28 maig
Funció relaxada: 23 maig
Hora: Funcions accessibles a les 19:00 i la funció relaxada a les 18:00
Idioma: Català
Durada: 2 h.

 

Sinopsis:

La història d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha de confrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat.

La Cloe té vint-i-set anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la durà a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestra contra una situació injusta que li ha arravatat el poder de decisió del seu propi cos. La Cloe s’enfrontarà a la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. Però el viatge la farà dubtar d’ella mateixa. Seria ella una bona mare? Quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? Totes les persones que tenen fills la tenen? Totes les persones amb discapacitat estan incapacitades per afrontar la maternitat?

Mare de Sucre reflexiona sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional. L’assimilació de la jurisdicció dels seus cossos, la sobreprotecció com a excusa per a l’arrabassament de la seva llibertat de decisió.

MARE DE SUCRE és una coproducció d’Escenaris especials i el Teatre Nacional de Catalunya dirigida per Clàudia Cedó amb la interpretació d’Andrea Álvarez, Ivan Benet, Marc Buxaderas, Mercè Méndez, Judit Pardàs, Maria Rodríguez i Teresa Urroz.

 

Mesures d’accessibilitat funcions accessibles: Visita tàctil prèvia, Audiodescripció, Elements tàctils, Interpretació en llengua de signes, Subtitulació, Bucle magnètic i Lectura fàcil. Cal indicar al formulari de compra d’entrades si utilitzeu qualsevol d’aquestes mesures d’accessibilitat. La visita tàctil prèvia es realitzarà 30 minuts abans d’obertura de portes, és a dir, a les 18:00.

 

Mesures d’accessibilitat funció relaxada: Bucle magnètic, lectura fàcil, espai per a la relaxació i visita prèvia a l’espai escènic. Cal indicar al formulari de compra d’entrades si utilitzeu aquesta mesura d’accessibilitat. La visita prèvia es realitzarà 30 minuts abans d’obertura de portes, és a dir, a les 17:00.

 

Programa de mà de les funcions accessibles en lectura fàcil i PDF accessible: Descarrega al següent enllaç.

Programa de mà de la funció relaxada en lectura fàcil i PDF accessible: Descarrega al següent enllaç.

Història visual de la funció relaxada en lectura fàcil i PDF accessible: Descarrega al següent enllaç.

 

Entrades:

La compra d’entrades es pot fer a través de la pàgina web del Teatre Nacional de Catalunya en el següent enllaç.
Si sou una entitat i esteu adscrites al programa Apropa Cultura podeu fer la reserva de les vostres entrades a través del portal de l’entitat.
També podeu crear grups a través del correu electrònic grups@tnc.cat o bé trucant al 93 306 57 00

 

INFORMACIÓ ADDICIONAL

Funció relaxada

En la funció relaxada es crearà un ambient acollidor amb regles més tolerants pel que fa al moviment, al soroll del públic, i les entrades i sortides durant la funció. A més habilitarem una zona en el vestíbul de la Sala Tallers des d’on el públic podrà seguir la funció de forma relaxada mitjançant la retransmissió en directe per pantalles. Aquesta funció s’adreça a públic amb discapacitat intel·lectual, amb afeccions de l’espectre autista (TEA), amb dèficit d’atenció o persones grans amb demència precoç. Aquesta sessió ha estat organitzada amb la col·laboració d’Apropa Cultura.

Visita prèvia a l’espai escènic

La visita prèvia a l’espai escènic és una experiència teatral, amb una durada de 30 minuts, que es realitza en les funcions relaxades. L’activitat permet tenir accés a l’escenari i al decorat abans de la representació al públic amb discapacitat intel·lectual, amb afeccions de l’espectre autista (TEA), amb dèficit d’atenció o persones grans amb demència precoç del trastorn mental. Així els grups participants poden explorar l’espai escènic abans de la funció.

Visita tàctil prèvia

La visita tàctil prèvia és una experiència teatral, amb una durada de 30 minuts, que es realitza en les funcions accessibles i la dirigeix l’audiodescriptora de l’espectacle. Aquesta activitat, permet al públic amb discapacitat visual o baixa visió tenir accés a l’escenari i al decorat abans d’una representació. Així els grups participants, poden explorar l’espai, manipular l’atrezzo, el vestuari i conèixer als personatges. Festival Simbiòtic en col·laboració amb BIT Habitat i la Xarxa d’Ateneus de Fabricació, ha creat unes maquetes 3D de l’escenografia dels tres espectacles per poder fer aquest reconeixement.

 

Per tornar a la pàgina de programació de Festival Simbiòtic 2021 clica en el següent enllaç.