fbpx

JORNADES PROFESSIONALS

DIVENDRES 29 DE NOVEMBRE – 09:30 a 14:00 – Teatre Nacional de Catalnuya – entrada lliure amb inscripció

BONES PRÀCTIQUES PER A LA INCLUSIÓ I L’ACCESSIBILITAT EN L’ÀMBIT CULTURAL

Exposició de programes i metodologies d’èxit desenvolupades amb l’objectiu de fomentar l’accessibilitat i la inclusió en les arts, des de diferents perspectives.

09:30 – 11:00

SENSIBILITZAR EN LA DISCAPACITAT

Kaite O’Reilly ens parlarà sobre la discapacitat i la igualtat en l’àmbit cultural i artístic. La dramaturga i directora especialitzada en l’àmbit de les arts i la cultura de la discapacitat a Gal·les (GB), ens mostrarà com petits canvis en l’actitud, el llenguatge i la gestió dels espais escènics, poden marcar una gran diferència per al públic i la resta de participants.

IGUALTAT EN L’ART

L’actriu i agent cultura Sara Beer, aportarà els seus coneixements sobre com millorar la participació de nous públics amb discapacitat. A més, ens proporcionarà estratègies de màrqueting per assolir i avaluar l’impacte d’aquests nous públics als nostres equipaments.

IGUALTAT EN L’ART

Jo Verrent, capdavantera del programa Unlimited, ens introdueix aquest projecte subvencionat per l’administració pública que promou i dóna suport a projectes dirigits per persones amb discapacitat, treball que ha permès transformar i establir circuits d’exhibició inclusius i estables als teatres britànics.

11:00 – 11:30
PAUSA CAFÉ

11:30 – 12:30
PANELL DE DEBAT

Diàleg entre les ponents britàniques i la “Fila 0″ formada per representants nacionals de l’administració pública, equipaments públics i privats i altres professionals de l’àmbit cultural i social. We Act moderarà la conversa i dinamitzarà les diferents preguntes proposades per la “Fila 0”.

Fila 0: *Pròximament.

12:45 – 14:30 WORKSHOPS

Workshop 1. A càrrec de: Kaite O’Reilly i Sara Beer

12:45 -13:35

ESTÈTICA DE LES MESURES D’ACCESSIBILITAT

L’estètica de les mesures d’accessibilitat mostrarà com fer els nostres espais culturals més inclusius i accessibles, a més, de com fomentar la participació de nous públics. En aquesta part del workshop, Kaite O’Reilly compartirà alguns exemples de bones pràctiques creatives de diferents treballs inclusius i liderats per persones sordes o amb discapacitat.

13:35 -14:30

COL·LABORACIONS I ALIANCES

Sara Beer parlarà sobre la feina que desenvolupa a l’organització Disability Arts Cymru de Gal·les entorn la creació d’associacions entre artistes amb discapacitat i organitzacions artístiques, a més, ens explicarà el treball de proporcionar oportunitats de qualitat als artistes i augmentar la sensibilització i el públic dels equipaments escènics. Les col·laboracions més fortes creen els projectes més emocionants. 

Workshop 2. A càrrec de Jo Verrent

12:45 – 14:30

NOUS MODELS ADMINISTRATIUS PER UNA CULTURA MÉS DIVERSA

En aquest workshop explorarem amb Jo Verrent la història, el desenvolupament i l’explicació més profunda del programa “Unlimited” i el seu impacte en l’àmbit cultural, artístic i social del Regne Unit.