fbpx

JORNADES PROFESSIONALS

DIVENDRES 29 DE NOVEMBRE – 09:30 a 14:00 – Teatre Nacional de Catalunya – entrada lliure amb inscripció

BONES PRÀCTIQUES PER A LA INCLUSIÓ I L’ACCESSIBILITAT EN L’ÀMBIT CULTURAL

Exposició de programes i metodologies d’èxit desenvolupades amb l’objectiu de fomentar les bones pràctiques per a la inclusió i l’accessibilitat en l’àmbit cultural, amb tres figures claus en l’àmbit de les arts escèniques al Regne Unit: Jo.Verrent, Katie O’Reilly i Sara Beer.

09:30 – 11:00

SENSIBILITZAR EN LA DISCAPACITAT

Kaite O’Reilly ens parlarà sobre la discapacitat i la igualtat en l’àmbit cultural i artístic. La dramaturga i directora especialitzada en l’àmbit de les arts i la cultura de la discapacitat a Gal·les (GB), ens mostrarà com petits canvis en l’actitud, el llenguatge i la gestió dels espais escènics, poden marcar una gran diferència per al públic i la resta de participants.

NOUS PÚBLICS

L’actriu i agent cultura Sara Beer, aportarà els seus coneixements sobre com millorar la participació de nous públics amb discapacitat. A més, ens proporcionarà estratègies de màrqueting per assolir i avaluar l’impacte d’aquests nous públics als nostres equipaments.

IGUALTAT EN L’ART

Jo Verrent, capdavantera del programa UNLIMITED, ens introdueix aquest projecte subvencionat per l’administració pública que promou i dona suport a projectes dirigits per persones amb discapacitat, treball que ha permès transformar i establir circuits d’exhibició inclusius i estables als teatres britànics.

11:00 – 11:30
PAUSA CAFÉ

11:30 – 12:30
PANELL DE DEBAT
Diàleg entre les ponents britàniques i la “Fila 0″ formada per representants nacionals de l’administració pública, equipaments públics i privats i altres professionals de l’àmbit cultural i social. We Act moderarà la conversa i dinamitzarà les diferents preguntes proposades per la Fila 0.

Fila 0:

Joan Antoni Martínez,
Subdirector General de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Silvia Duran,
Directora de l’Àrea de Públics de l’ICEC.

Irene Calvís,
Referent d’accessibilitat al Gran Teatre del Liceu.

Carmen Vilches,
Directora y coreógrafa de Cia. Danza Vinculados.

Eva García,
Directora Artistica de las Jornadas sobre la inclusión y las artes escénicas del INAEM.

Anna Font,
Cap d’activitats culturals de la Fundación “La Caixa”.

12:45 – 14:30 WORKSHOPS

Workshop 1. A càrrec de: Kaite O’Reilly i Sara Beer

12:45 -13:35

ESTÈTICA DE LES MESURES D’ACCESSIBILITAT

L’estètica de les mesures d’accessibilitat mostrarà com fer els nostres espais culturals més inclusius i accessibles, a més, de com fomentar la participació de nous públics. En aquesta part del workshop, Kaite O’Reilly compartirà alguns exemples de bones pràctiques creatives de diferents treballs inclusius i liderats per persones sordes o amb discapacitat.

13:35 -14:30

COL·LABORACIONS I ALIANCES

Sara Beer parlarà sobre la feina que desenvolupa a l’organització Disability Arts Cymru de Gal·les entorn la creació d’associacions entre artistes amb discapacitat i organitzacions artístiques, a més, ens explicarà el treball de proporcionar oportunitats de qualitat als artistes i augmentar la sensibilització i el públic dels equipaments escènics. Les col·laboracions més fortes creen els projectes més emocionants. 

Workshop 2. A càrrec de Jo Verrent

12:45 – 14:30

NOUS MODELS ADMINISTRATIUS PER UNA CULTURA MÉS DIVERSA

En aquest workshop explorarem amb Jo Verrent la història i impacte en l’àmbit cultural, artístic i social del programa UNLIMITED; que dona suport a la creació més gran del món per artistes amb discapacitat i que treballa perquè les produccions inclusives siguin valorades i integrades dins del teixit cultural del Regne Unit. Jo Verrent creu que “la diferent” és deliciosa i no divergent, i recolza la creença que la diversitat afegeix textura i converteix la política en accions reals.

 

Una jornada professional organitzada per WE ACT en el marc del FESTIVAL SIMBIÒTIC amb el suport del BRITISH COUNCIL