fbpx

Només és teatre si és per tothom

Festival Simbiòtic es celebra durant el mes de novembre al Teatre Nacional de Catalunya

La quarta edició de Simbiòtic es referma recuperant la seva essència: Només és teatre si és per tothom. El Festival, desafia els límits establerts i fomenta la participació al teatre sense barreres, la cultura serà un dret fonamental o no serà.

El primer festival d’arts escèniques accessibles per tothom s’inaugura el 29 de novembre amb l’estrena d’Órdago a la grande, un espectacle que neix d’un procés de creació col·lectiva entre 5 intèrprets amb i sense diversitat funcional i les directores, Arantza López i Vero Cendoya. L’obra és producció de We Act i compta amb el suport del programa de Fundación La Caixa “Art For Change” i el Teatre Nacional de Catalunya

A més, la quarta edició del festival posa el focus a Anglaterra i del 30 de novembre a l’1 de desembre exhibeix l’espectacle Richard III redux OR Sara Beer [is/not] Richard III, on l’actriu Sara Beer s’enfronta a Ricard III i als seus anteriors Olivier, McKellan, Pacino, Sher i Eidinger, actors sense discapacitat. La producció nominada al James Tait Black Memorial Prize 2019, es nodreix de la història de Shakespeare des d’una perspectiva enginyosa, feminista i alternativa de la discapacitat.

Durant el 29 de novembre es celebra una jornada professional, on s’exposaran nous models de cooperació i finançament, estratègies d’avaluació d’audiències i gestió de nous públics. Les ponents convidades Jo Verrent, Kate O’Relly i Sara Beer, compartiran metodologies de treball desenvolupades a Anglaterra que afavoreixen la inclusió i l’accessibilitat. El repte d’aquesta jornada, és oferir recursos amb els quals respondre davant les diferents necessitats específiques de públics i creadores.

Finalment, el festival organitza durant tot el mes de novembre al TNC, diferents workshops, cursos i tallers per fomentar tant la creació escènica inclusiva, com l’adaptació d’espectacles.

Més informació a: Simbiòtic Festival 2019