fbpx
Torna el festival itinerant d’arts escèniques accessibles per a persones amb diversitat visual i/o auditiva de Barcelona amb una segona edició

El projecte Simbiòtic Festival aposta, un any més, per obrir un espai a la creació, la investigació i el desenvolupament d’un llenguatge escènic sense barreres comunicatives pel col·lectiu de persones amb diversitat sensorial. Aquesta segona edició del festival torna amb dues línies de programació molt diferenciades: el Laboratori Simbiòtic i l’Escena Simbiòtica.

El Laboratori Simbiòtic, un lloc de trobada entre agents culturals, creadors, associacions de persones amb diversitat sensorial i professionals en l’àmbit de l’accessibilitat amb l’objectiu d’establir ponts de diàleg que generin projectes comuns, nous formats i formes d’expressió artística entorn a l’accessibilitat de les persones cegues i sordes. El dissabte 2 de desembre el Laboratori Simbiòtic oferirà un espai obert al diàleg, la reflexió i la creació, establint de nexes d’unió amb la intenció de reivindicar i incidir en què les creacions inclusives i/o accessibles professionals tinguin un espai fixe dins del circuit escènic de la ciutat. Taules rodones, ponències, i exhibició de projectes que treballin la inclusió i les mesures d’accessibilitat a escena  són les activitats que planteja el Laboratori per educar i conscienciar el sector teatral i a la societat que cal obrir les portes dels espais escènics a les diversitats.

La Escena Simbiòtica o mostra d’espectacles d’arts escèniques adaptades, s’iniciarà el vespre del divendres 1 i seguirà el diumenge 3 de desembre i comptarà amb un total de tres funcions. Diumenge a la tarda es celebrarà el Dia Mundial de la Discapacitat amb una gran Festa de la Diversitat, on s’exhibiran projectes emergents de circ, dansa, teatre, performance i música en viu que treballen l’accessibilitat i la inclusió de les persones cegues i sordes dins del circuit escènic de la nostra ciutat.

Totes les activitats del festival comptaran amb intèrprets de llengua de signes catalana, visites guiades prèvies a l’escenari, voluntaris formats per l’acompanyament de persones amb diversitat sensorial, senyalèctica, audiodescripció, subtitulació en directe, servei de bucle magnètic, programes en Braille i introducció d’elements artístics que estimulin els sentits, perquè tots els assistents puguin participar i accedir amb total autonomia a les activitats i espectacles que planteja Simbiòtic Festival aquest 2017.