fbpx

CREADORES
Noves referents de la creació inclusiva

 

Dia: 26 de maig
Hora: 11:00h
Preu: Gratuït amb inscripció prèvia
Idioma: Castellà
Durada: 2h
A través de: Zoom (online)
Inscripcions: A través del següent enllaç.

 

Sinopsis:

Aquest jornada comptarà amb la presencia de quatre creadores (directores, actrius, coreògrafes) d’àmbit nacional que a través de la seva experiència i recorregut professional, proporcionaran recursos, resoldran dubtes i, de ben segur, trencaran estigmes entorn al treball artístic des de la discapacitat o que inclou a persones amb discapacitat.

L’objectiu d’aquesta jornada és continuar creant un teixit de creadores que treballin les arts escèniques inclusives, així com, estimular a altres creadores a treballar sota el paradigma que es redefineix quan s’inclou la diversitat per tal de trencar estigmes, resoldre dubtes i inquietuds i compartir experiències.

Al panell participen: L’actriu i creadora Àngela Ibáñez, l’actor i director de cinema i teatre Telmo Irureta, l’intèrpret i coreògraf a Dansa Mobile Arturo Parrilla García-Pelayo i l’actor i director de teatre al Perú Jonathan Oliveros.

Mesures d’accessibilitat: La sessió comptarà amb subtitulació i interpretació de llengua de signes. Cal indicar la mesura que utilitzareu al formulari d’inscripció.

 

Telmo Irureta

Aquest actor basc, diplomat en magisteri i llicenciat en Pedagogia, va decidir matricular-se al Taller d’Arts Escèniques de Sant Sebastià i tres anys d’estudis interpretatius van ser suficients per adonar-se que allò era al que es volia dedicar. Enamorat del teatre, ha format part en múltiples projectes escènics entre els quals destaquen el monòleg “Toquecito minus” i l’obra “Striptease”. Ha escrit i dirigit diversos curtmetratges, protagonitzats films d’altres directors i encarnat a Gorka de “La que se avecina” (personatge episòdic). Avui dia està treballant en el muntatge d’una pel·lícula sobre la seva vida.

Jonathan Oliveros

Jonathan Oliveros és actor i director de teatre al Perú. És llicenciat en comunicació social amb una especialització en pedagogia teatral a l’Escola Superior Nacional d’Art Dramàtic ENSAD. És fundador de LIBERARTE TALLERES ESPECIALES primera escola de teatre musical per a persones neurodiversas amb 18 anys d’experiència en Art i Discapacitat. Va ser director adjunt de l’obra “Hamlet” amb el Teatro La Plaza dirigida per Chela De Ferrari i amb la participació de 7 actors amb Síndrome de Down.

Arturo Parrilla García-Pelayo

Intèrpret, creador i docent a la companyia sevillana de dansa inclusiva ‘Danza Mobile’ de la que en forma part des del 2009 i a través de la qual ha participat com a part de l’elenc en diversos espectacles, així com de l’equip docent de ‘La escuela de Artes de Danza Mobile’ com a professor del taller de teatre.

Vinculat a la dansa contemporània des de la perspectiva de l’actor i interessat per la ruptura dels límits entre disciplines escèniques, l’any 2014 crea per la companyia la peça breu “IDEM”, i des d’aleshores ha dirigit i coreografiat quatre dels seus espectacles. En aquests dotze anys de projecte compartit amb Danza Mobile, l’Arturo ha pogut aprendre dels seus companys, la majoria amb diversitat intel·lectual, a trobar la manera en la qual vol habitar l’espai escènic.

Ángela Ibáñez

Des de formar part del grup de teatre amateur “SELASABALLT” de la Asociación de Padres y Amigos del Sordo de Madrid (A.S.P.A.S.) l’any 2000 fins a acabar actuant al Centro Dramàtrico Nacional i al Matadero de Madrid, l’Àngela Ibáñez a crescut com a actriu i guionista de teatre i creadora audiovisual a través de múltiples projectes en els quals ha format part i pels que ha estat premiada en diverses ocasions. En destaquen el seu paper a l’espectacle ‘Cáscaras Vacías’ escrita i dirigida per Magda Labarga i Laila Ripoll i programada al Centro Dramático Nacional dins el festival ‘Una Mirada diferente’, la seva participació en ‘El grito de la tortuga’ escrita i dirigida per Iker Azkoitia i programada al Teatro Lara de Madrid, així com el seu paper en l’obra TRIBUS de Nina Raine dirigida per Julián Fuentes i dins de ‘Madre coraje y sus hijos’ de Bertold Brecht dirigida per Ernesto Caballero; ambdues programades al CDN.

Paral·lelament ha obtingut el ‘Diplôme d’Université art du espectacle visual en langue des signes’ per la universitat de Jean Jaurès de Toulouse i ha escrit i dirigit el curtmetratge “Despertar” que fou seleccionat en diversos festivals, entre els quals destaca el Festival Clin d’Oeil (Reim, Francia) en el que va estar nominat a millor curtmetratge, millor direcció, millor muntatge i millor actriu protagonista.