fbpx

La passada nit del divendres 16 de juny els amants de les arts en viu inclusives i solidàries van trobar-se a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona a la gala “L’ART TAMBÉ ÉS CEC”. Un acte organitzat per l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, amb el suport de We Act Assoc, per incidir en la supressió de barreres amb les quals es troben les persones cegues quan volen accedir amb total llibertat a la vida cultural i artística de la nostra ciutat. I on a més, es va fomentar la solidaritat cap a les persones sense recursos que no poden costejar-se tractaments mèdics oftalmològics per prevenir la ceguesa.

 

A poc a poc, les primeres persones que anaven arribant a la gala eren rebudes per Prostíbulo Poético: Shh, la Rota, Serendipia i Mirna van ser algunes de les poetes que en la intimitat de la penombra de la porta de l’Auditori del CaixaForum van recitar a cau d’orella els primers versos als assistents, mentre les notes d’una melangia vermella del baix de Blue Bird, la guitarra i la flauta travessera de Kanata i l’acordió del Novio, donaven la benvinguda al públic que va gaudir de la gala L’ART TAMBÉ ÉS CEC.

 

Quan els gossos pigall, els bastons blancs i els voluntaris van facilitar l’arribada dels assistents a les seves respectives butaques, damunt de l’escenari, els presentadors de la gala, Maria Luisa Benlloch (cap de comunicació interna de Novartis) i Julian Bruscantini (comunicador social de l’ Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3), van iniciar aquesta festa de l’art inclusiu i solidari.

 

Tot seguit, Manel Martí, President de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 va intervenir per recordar que aquesta gala, abans coneguda com a Festival Tifollibre, vol reivindicar unes arts en viu accessibles, la literatura en Braille i el dret de totes les persones amb malalties oftalmològiques a accedir a tractaments mèdics oculars. La doctora Rosa Maria Sust i Ferrer, vicepresidenta de la “Fundació Ramon i Martí i Bonet contra la ceguera”, va seguir la seva intervenció per explicar que tots els fons que es recaptaven en aquesta gala servien per donar suport al projecte mèdic oftalmològic que desenvolupen a la zona del Txad (Àfrica) per prevenir i combatre la ceguesa.

 

L’espectacle de Prostíbulo Poético va començar amb els versos de Madamme Taxi : “Somos víctimas de una plaga inmunda llamada prejuicio social. Los hombres y mujeres de la liga de la ley y el orden se han propuesto acabar con la vulnerabilidad de este mundo. Bienvenidos a Prostíbulo Poético” que donaven pas a la resta de poetes que habiten al bordell. Els poemes van despertar un vincle íntim i hipnòtic entre els espectadors, que van trobar-se amb la sorpresa que cadascun d’ells, va apropar-se a persones aleatòries del públic, i els hi van recitar en privat els versos més melangiosos, crus i sensuals mentre anaven marxant d’escena.

 

L’ART TAMBÉ ÉS CEC va seguir amb l’enèrgica i esperançadora lectura en braille del poema “Poetas en Mayo” de Gloria Fuertes per part de la vicepresidenta de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, Paquita García; i el recital del poema “La filla del carmesí” de Josep Maria de Segarra per part del soci, Jaume Raspall.

 

La divertidíssima actuació d’El Sobrino del Diablo va ser l’encarregada de cloure aquesta gala entre riures, versos satírics i rock’n’roll. L’ART TAMBÉ ÉS CEC va acabar a les 22:00 h., demostrant que unes arts en viu inclusives i accessibles poden ser gaudides amb amor siguis cec o no.