Welcome to Festival Simbiòtic   Click to listen highlighted text! Welcome to Festival Simbiòtic

DIA 3: Escena Simbiòtica

27/11

Hora: 11:30 h -12:30 h  Lloc: Sala de Dalt (Primera Planta)  Preu: 6€

CIA. PRODUCCIONS ESSENCIALS. “CINC CONTES DIFERENTS”

Teatre familiar, a partir de 6 anys.

Un espectacle accessible que parla dels somnis i les inquietuds dels nens amb necessitats especials. Una làmpada que no fa llum, un ventilador que mou les hèlices més lentament, un coixinet extremadament afectuós, i un arquet que no pot fer música.

Cinc contes diferents són històries independents i creuades, que tracten sobre l’amistat i la superació personal, i ens acosten a la realitat dels nens amb necessitats especials. Explorant la riquesa de la diferència, Cinc contes diferents ens convida a tocar de prop un món que sovint ens és desconegut i al que, malauradament, ens hi seguim enfrontant amb por.

Amb una gran dosi d’humor, característica essencial de les persones amb necessitats especials, l’espectacle està destinat a tots els públics i pensat per gaudir en família, o en sessions escolars a partir dels sis anys.

Produccions Essencials neix a Barcelona el 2006 com a plataforma de creació per donar sortida a projectes de creació amb un alt component d’innovació i fusió de diferents disciplines artístiques. Els seus components tenen una llarga trajectòria dins el món professional del teatre de gest, i titelles, amb companyies com Cia La Tal, La Baldufa, o Centre de titelles de Lleida.


Hora: 17:00 h -17:45 h  Lloc: Sala de Dalt (Primera Planta)  Preu: 10 €  –  Abonament (ZIP + MurMur al cub): 15 €

LES IMPUXIBLES + ATZUR. “ZIP”

Dansa contemporània, música de creació pròpia i visuals.

Zip parla de la relació entre dues germanes (Clara Peya, piano i Ariadna Peya, dansa). És un viatge que explica com es despullen de tota la memòria que tenen l’una de l’altra, fins a arribar al més essencial que les connecta. La peça és un camí per trobar un únic record, el primer i l’últim, el més ple i el més simple, l’únic que no han construït però que coneixen del cert, el més profund i el més honest, el que és etern.

A aquestes dues intèrprets que combinen música i dansa, se’ls hi uneixen per primer cop dalt d’un escenari els visuals d’ATZUR (Carme Gomila i Odile Carabantes). A través de la utilització de diverses tècniques de producció i manipulació d’imatges en directe, ATZUR crea ambients i narratives que dialoguen amb la música i l’imaginari de Zip, obrint-lo i dotant-lo d’un nou sentit. El set de visuals, també en escena com un instrument més, consisteix en un dispositiu compost d’una taula de llums i una càmera que captura les manipulacions produïdes a escena, mesclades, en directe, amb imatges digitals i d’arxiu.

Les Impuxibles és la fusió artística d’una pianista i una coreògrafa. Una fusió que conté la potència de la qualitat artística de cada una per separat i l’harmonia del vincle que les uneix. Clara i Ariadna Peya són germanes, creadores i intèrprets. Tenen la mateixa manera d’entendre l’art, com a canal d’expressió, com una manera d’explicar històries que moguin alguna cosa, com una necessitat de comunicar des de l’emoció i la víscera, sense límits. Bevent de fonts diverses (dansa, música, teatre, performance, etc. ) i fonent-les en un llenguatge propi. La companyia també són les persones que han aportat la seva qualitat humana i professional, persones que han anat col·laborant en els projectes i han fet créixer i madurar la companyia.

Atzur (Odile Carabantes i Carme Gomila) utilitzen diverses tècniques de producció i manipulació d’imatges en directe per a crear ambients i narratives que dialoguen (i també xoquen, qüestionen, s’alien) amb la música, la dansa o el que succeeixi a escena.

El set de visuals consisteix en un dispositiu compost d’una taula de llums i una càmera que captura les manipulacions produïdes a escena, mesclades, en directe, amb imatges digitals i d’arxiu. Actualment estan treballant amb l’espectacle Codi Obert, amb la música de Maria Arnal i Marcel Bagès, una remescla audiovisual en què juguen i s’entrecreuen músiques de tradició oral i narratives visuals que prenen com a punt de partida la cultura com un bé comú, i BUTZA, amb el músic 4cantons, un directe audiovisual en tensió amb el present, que parla de maneres de fer i estar, de camps de batalla quotidians a partir del processat i generació d’imaginaris i atmosferes sonores que ens endinsen a la creació d’una mitologia col·lectiva.


Hora: 18:30 h -19:30 h  Lloc: Sala de Dalt (Primera Planta)  Preu: 10 €  –  Abonament (ZIP + MurMur al cub): 15 €

QUIM MOYA + RAVID GOLDSCHMIDT. “MURMUR AL CUB” Estrena

Pintura performativa amb música en directe.

Un músic, un pintor i un llenç tridimensional en forma de cub que, més enllà de ser un simple suport, cobra vida pròpia i es converteix en l’element de joc principal de l’escena. El cub de Murmur s’obre, gira i transforma les perspectives amb els efectes lumínics, els colors i les textures que surten de l’audaç pinzell de Quim Moya. El pintor combinarà diversos estils pictòrics que narraran diferents històries, sempre acompanyades per les vibracions del Hang i l’Oval, instruments que de la mà de Ravid Goldschmidt, ens transportaran a dimensions desconegudes i generaran l’atmosfera perfecta per acollir la metamorfosis del llenç i la imaginació del públic. Murmur és el viatge, la fluïdesa del vol en estol dels estornells en una inexplicable dansa que desafia la raó del sentiment de supervivència que uneix les comunitats. El paper d’un sol ocell protegit dins del grup, que s’emmiralla amb el d’una persona dins les xarxes socials, és pregunta quin és el seu rol dins de la societat en què vivim.

Quim Moya és un dissenyador gràfic i il·lustrador que treballa amb espectacles de pintura en directe, caracteritzats per l’ús de la pintura fluorescent i que combinen diverses disciplines com la música o la dansa.

Ravid Goldschmidt és un músic multiinstrumentista que va començar a introduir-se amb el hang en el mateix moment de la seva creació a Suïssa l’any 2001. És el creador del primer mètode de tocar aquest instrument i també n’ha fet una versió electrònica, l’oval.

Els dos artistes treballen junts des de fa 3 anys, van començar amb un espectacle familiar anomenat Rodari Mira Miró, i la peça curta Murmur que els ha dut al Festival Summer Stage de Nova York. Al Movistar Simbiòtic Festival estrenaran una versió ampliada d’aquest espectacle influenciada pel treball que s’ha fet per tal que sigui accessible.

Click to listen highlighted text!